Новини
Кримінал

На Хмельниччині колишнього керівника комунального підприємства судитимуть за розтрату

До Хмельницького міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень колишнього очільника комунального підприємства Хмельницької міської ради.

Виконувач обов’язків директора комунального підприємства, зловживаючи службовим становищем, упродовж 2015-2016 років вчинив розтрату грошових коштів в сумі 190 тисяч гривень. Здійснюючи оплату за цемент та пальне та транспортні послуги, які насправді підприємству не постачалися та не надавалися, частину отриманих коштів перераховував на рахунок одного із фермерських господарств, кінцевим бенефіціарним власником якого був його батько.

Дії екс-керівника кваліфіковано за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена повторно.

Найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, – позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Окружної прокуратури міста Хмельницького

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook