Новини
Кримінал

На Хмельниччині за корупційні правопорушення судитимуть колишнього працівника банку

Через незаконні оборудки з документами, банківська установа була позбавлена можливості звернути стягнення на предмет іпотеки та зазнала чималих втрат. Привласненими коштами боржники розпорядилися на власний розсуд, не виконавши зобов’язання перед банком.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що обвинувачений, перебуваючи у 2012 році на посаді юрисконсульта в одній із банківських установ, від імені начальника відділу банку склав завідомо неправдиві офіційні документи – лист з проханням зняти заборону на відчуження нерухомого майна, який підписав, завірив печаткою та надав нотаріусу.

На підставі підробленого листа приватними нотаріусами із державних реєстрів вилучено відповідні записи. В результаті неправомірних дій колишнього службовця банку нежитлове приміщення заставною вартістю понад 600 тисяч гривень, яке перебувало в іпотеці банку для забезпечення виконання кредитором грошових зобов’язань за отриманими ним кредитами в розмірі 94 тисяч доларів США, були відчужені власником на користь третіх осіб.

Отриманими від реалізації майна грошовими коштами боржники розпорядилися на власний розсуд, а не для погашення заборгованості по кредитним зобов’язанням. Внаслідок цього, через позбавлення банківської установи можливості звернути стягнення на предмет іпотеки, інтересам юридичної особи були спричинено тяжкі наслідки.

Колишньому працівнику банку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України. А саме: службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки та зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки, – зазначив керівник Окружної прокуратури міста Хмельницького Іван Комар.

30 квітня обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні було скеровано до Хмельницького міськрайонного суду.  Найвища міра покарання, яка загрожує обвинуваченому, – позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією Окружної прокуратури міста Хмельницького

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook