Новини
Освіта

У хмельницькому ліцеї завершують будівництво нового корпусу

За три роки, поки тривало будівництво, його вартість зросла майже удвічі. Попри це, необхідні для будівництва кошти у місті виділили, і вже в новому навчальному році частина молодшокласників сяде за парти у новому комфортному приміщенні.

Про будівництво, що триває у Хмельницькому ліцеї №17, розповів у своєму Телеграм-каналі міський голова Олександр Симчишин. Зокрема пообіцяв, що першу чергу нового корпусу завершать у серпні, а у вересні там вже будуть навчатися діти.

Додатковий корпус – це і спортивна зала, і господарські будівлі, і 7 нових класів з усім обладнанням для 180 учнів, і 2 комп’ютерних класи, і заміна усіх мереж та благоустрій. Вартість першої черги – 23 мільйони гривень. Кошти виділені в повному обсязі! – прокоментував очільник громади.

Приміщення, де оселиться початкова школа, наразі готове на 85%.

Зроблена пожежна сигналізація, поточні системи оповіщення, електрика, каналізація та опалення. Залишилося лише встановити обладнання – вимикачі, світильники та датчики, – розповів заступник директора підприємства-підрядника Артем Мацьков.

Попереду ще роботи з фарбування стін та облаштування підлоги: у коридорі викладуть плитку, у навчальних класах – постелять лінолеум.

Новий корпус, який має площу понад тисячу квадратних метрів, з’єднають з основною будівлею початкової школи. Тут наразі займається майже 600 учнів. Класи для такої кількості школярів – затісні, адже там одночасно навчається по 30-34 учнів.

Загалом у новому корпусі зможуть навчати близько 170 дітей. Новий корпус почали будувати ще у 2018 році. Згідно з проєктом він мав обійтися у 15,5 мільйона гривень. Проте за три роки змінилося чимало будівельних норм, відтак вартість об’єкту збільшилася майже вдвічі. Натепер вона становить 34 мільйони.

У другій черзі наступного року планується утеплити діючий корпус молодшої школи, де вже повністю замінили дах. Також збудують новий вуличний багатофункціональний спортмайданчик.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook