Новини
Суспільство

Студенту-вандалу з Хмельниччини суд призначив покарання

Одному з юнаків, який разом з товаришем на початку року скоїв акт вандалізму щодо пам’ятника Бандері у Львові, суд виніс вирок, одночасно звільнивши його від покарання з певними умовами.

Нагадаємо, акт наруги над пам’ятником лідеру ОУН Степану Бандері двоє молодиків, уродженців Хмельниччини, вчинили 5 лютого, вночі. Знайти та покарати вандалів очільник поліції Львівщини тоді назвав справою честі. Студентів львівського вишу, яких підозрювали у скоєному, розшукали та затримали за тиждень, вилучивши під час обшуків речові докази, що підтверджували їхню вину.

Вже тоді йшлося про те, що студенти навряд чи зробили те, що зробили, з власної ініціативи. Швидше за все, припускали, коментуючи новину у соцмережах, юнакам заплатили за такі дії.

Під час слідства ця інформація підтвердилася. Хлопці дійсно отримали по тисячі гривень за те, аби облити пам’ятник лідеру ОУН червоною фарбою. Особу, яка замовила осквернення пам’ятника через ідеологічні переконання та неприязнь, також встановили та проводять щодо неї окреме розслідування. Майнова шкода, завдана діями студентів, становить 7100 гривень.

Наприкінці квітня Галицький районний суд розглянув справу щодо одного з вандалів та виніс йому вирок – чотири роки ув’язнення. Проте, зважаючи на визнання юнаком своєї провини та підписання угоди з прокурором, хлопця звільнили від покарання, призначивши натомість іспитовий термін на два роки.

За інформацією НГП

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook