Новини
Суспільство

Цукор на Хмельниччині подорожчав на чверть

Інфляція в області в квітні сповільнилася: споживчі ціни у порівнянні з попереднім місяцем  збільшилися на 0,6%, по Україні – на 0,7, з початку року – на 4,2 та 4,8% відповідно. В усі попередні місяці року інфляція перевищувала відсоток.

Ціни на продукти та безалкогольні напої в середньому зросли на 0,9 відсотка. Найсуттєвіше подорожчала соняшникова олія – на сім відсотків. У межах 2,7–0,3% підвищились ціни на рис, цукор, м’ясо птиці, сало, хліб, пшеничне борошно, кондитерські вироби з цукру,  свинину, маргарин, рибу та продукти з риби, безалкогольні напої, масло, макаронні вироби, яйця, яловичину. Натомість на 2,4–0,4% подешевшали овочі,  кисломолочна продукція, фрукти, крупи гречані, молоко, сметана, кондитерські вироби з борошна. Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали менш ніж на відсоток.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1 % зумовлено незначним подорожчанням оренди житла та його утриманням. Ціни на транспорт у цілому зросли на 1,3% в першу чергу коштом підвищення цін за проїзд у залізничному пасажирському транспорті на 3,5%.  Крім того, подорожчали автомобілі, паливо та мастила. У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,3%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Серед інших товарів та послуг зростання цін на 0,5–0,1% відбулось у сфері відпочинку і культури; на послуги ресторанів та готелів; предмети домашнього вжитку; побутову техніку та поточне утримання житла; одяг та взуття.

Найбільше, якщо порівнювати з початком року, найбільше подорожчав цукор – на 24 відсотки. Також суттєво зросли в ціні: електроенергія – на третину, каналізація – на одну п’яту, олія – на 15,3 відсотка, яйця та овочі – на одну десяту. А подешевшав найбільше – природний газ – на десять відсотків.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook