Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому підтопило декілька вулиць (ВІДЕО)

Потоки води, що виливаються з-під каналізаційних люків, мешканці обласного центру побачили у різних мікрорайонах міста. У комунальників про те, що вулиці може підтопити, попереджали завчасно.

У мікрорайоні Дубове та у центрі міста, на вулиці Володимирській, хмельничани зафіксували “водоспади” та підтоплення, які виникають через воду, що виливається з каналізаційних мереж.

Містяни у соцмережах обурюються таким, на їхню думку, втратам води, за які змушені будуть платити.

Водоспад! А ви платіть, тарифи піднімемо, втрати ці розкинемо на всіх… – пишуть у коментарях.

Йде промивка, відкриті гідранти, так по всьому місту, – пояснюють ті, хто в курсі новин.

Проте такі втрати води вимушені, оскільки сьогодні у місті відбувається знезараження міських водогонів.

Напередодні у МКП “Хмельницькводоканал” розповідали про процедуру промивки водогонів. У комунальників про те, що вулиці може підтопити, попереджали завчасно.

Чому на деяких вулицях міста у день промивки з’являються потоки води?

Після проведення загальноміської промивки водогонів та їх знезараження проводиться випуск води із підвищеним вмістом гіпохлориту натрію шляхом відкриття водорозбірних колонок та пожежних гідрантів на водопровідних магістралях. Характерним є те, що гіпохлорит натрію при контакті з повітрям втрачає свої активні властивості. Як правило, випущена вода потрапляє до зливової каналізації та по рельєфу місцевості далі до відкритих водойм, не спричиняючи шкідливої дії довкіллю через незначні концетрації залишкового хлору, – йдеться у роз’яснювальному повідомленні комунальників.

Нагадаємо, сьогодні до 17.00 вода у Хмельницькому непридатна для вживання. Після 16.00 у водоканалі порадили починати потихеньку спускати воду з кранів.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook