Новини
Здоров’я

У Хмельницькому розширять відділення гемодіалізу у міській лікарні

У відділенні гемодіалізу Хмельницької міської лікарні, яке відкрили два роки тому, планують встановити ще кілька апаратів штучної нирки. Реконструкція приміщення вже почалася. Від моменту відкриття відділення, коли лікування методом гемодіалізу потребували півсотні хмельничан, їх кількість збільшилася.

Наших 10 машин і 60 пацієнтів – це мало на місто Хмельницький. І ми плануємо збільшення відділення гемодіалізу вдвоє, тобто розширення ще на 10 машин. І зараз якраз відбувається процес реконструкції відділення саме під відділення гемодіалізу, – коментує начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач.

До 2019 року місто взагалі не мало такого відділення. Процедуру, яка триває 4 години, хворі проходили в обласній лікарні. Найчастіше – в останню зміну. На базі міської лікарні відділення відкрили два роки тому, у квітні.

Коли ми відкривали це відділення на 60 точок і на 60 послуг було визначено потребу, бо на той момент у нас було 55 пацієнтів, які потребували діалізу. Але, на жаль, їхня кількість збільшується. Плюс ми вже обслуговуємо територію громади, – коментує Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Розширення відділення дозволить обслуговувати не тільки хворих мешканців громади, а й тих, хто гостює у Хмельницькому.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook