Новини
Суспільство

Промислове виробництво Хмельниччини зросло на 12%

Обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) у Хмельницькій області за перший квартал року становив 12,2 мільярда гривень, що на 1,3 мільярда або 12% більше, ніж у торішньому січні-березні.

У структурі реалізації 53,1% припадає на переробну промисловість, з неї: 20,2% – на виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, 13,5% – на виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, 5,3% – на машинобудування. Підприємствами з виробництва та постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря реалізовано 44,3% від загального обсягу.

Якщо порівнювати з першим кварталом минулого року, то переробна промисловість фактично «тупцювала на місці», знизивши показники з 6,52 до 6,49 мільярда. Зростання в цілому вдалося досягти лише завдяки Хмельницькій атомній електростанції. Якщо у першому кварталі минулого року підприємства з виробництва та постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря продали товару на 4,05 мільярда гривень (37,2% загального обсягу), то нинішнього року – на 5,42 мільярда гривень (майже 45 відсотків).

Варто зазначити, що зростання частки ХАЕС свідчить лише про загальний занепад промисловості, бо атомна, маючи два блоки з фіксованою потужністю, не збільшує відпуск електрики. Зростання показників обумовленою подорожчанням електроенергії. Й поки енергоблоки перебуватимуть у плановому ремонті, цифри Хмельниччини можуть погіршитися.

Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу за січень – березень поточного року становив 9,8 тисячі гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook