Новини
Кримінал

Банду шахраїв, які ошукали фермерів Хмельниччини, затримали

Від злочинної схеми організованого угрупування постраждали більше десятка фермерів з різних регіонів країни, в тому числі, й з Хмельниччини. Аграріїв приваблювали низькі ціни, пропоновані шахраями, проте зрештою вони залишалися і без товару, і без грошей. Після чергової оборудки злочинну групу затримали у сусідньому обласному центрі.

Прокручувати свої оборудки шахраї взялися з початком сільськогосподарських робіт. У перші весняні місяці до правоохоронців Хмельницької області звернулися декілька фермерів, які стали жертвами шахраїв.

Шукали своїх «жертв» злочинці через соцмережі. На одну з таких пропозицій «впіймалися» селяни з Теофіпольщини, яких привабили низькі ціни на зерно та безплатна доставка. Люди зібрали спільно кошти, замовили товар та перерахували чималий завдаток – понад 10 тисяч гривень. Проте ні зерна не дочекалися, ні до «продавців» не додзвонилися більше.

Як попередньо з’ясували правоохоронці, зв’язок з ошуканими фермерами тримали з сусідньої області. Саме у Вінниці сьогодні, після чергової шахрайської оборудки на Хмельниччині, злочинну групу затримали.

Як повідомили у правоохоронців, схема, вигадана злочинцями, полягала у тому, що вони одночасно домовлялися і з покупцями зерна, і з його продавцями. Від покупів отримували кошти в якості завдатку, а потім зникали. Загалом збитки, завдані аграріям з різних регіонів України, обраховуються мільйонними сумами.

Усі члени злочинного угрупування раніше були засуджені за майнові злочини. Під час обшуків у них вилучили зброю, мобільні телефони, банківські карти, гроші та записи про проведені оборудки, повідомили у правоохоронців.

Затриманим оголосили про підозру у вчиненні шахрайства. Їм загрожує від 5 до 12 років ув’язнення з конфіскацією. Наразі злочинці перебувають у СІЗО, слідчі ж клопотатимуть, аби на час проведення слідства їх залишили під вартою.  

За інформацією поліції Вінницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook