Новини
Бізнес

Експорт товарів з Хмельниччини до Росії скоротився до 1 відсотка

Експорт товарів з області у січні-березні становив 213,4 мільйона доларів, що на 23,3 відсотка більше, ніж за перший квартал минулого року. Імпорт зріс на 12,5% до 138,7 мільйона доларів. Позитивне сальдо склало 74,8 мільйона. Коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 1,54 (у торішньому січні-березні лише 1,40).

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу збільшився у порівнянні з торішнім першим кварталом на 16,7 відсотка та становив 93,2 мільйона доларів, або 43,7 відсотка від загального показника. Найвагоміші експортні поставки товарів серед країн –  членів ЄС здійснювалися до Польщі (майже одна десята загального обсягу), Німеччини, Іспанії, Нідерландів. Серед інших країн світу найбільше експортувалися товари до Китаю (чверть від усіх поставок), Туреччини, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Білорусі, Єгипту.

У загальному обсязі експорту товарів у порівнянні з торішнім січнем-березнем на третину збільшилась частка зернових культур; молока та молочних продуктів, яєць птиці, натурального меду (зростання більш ніж удвічі); жирів та олій (на дві третини); залишків і відходів харчової промисловості (майже вдвічі).

Імпорт товарів з країн Європейського Союзу досяг майже половини від загального обсягу – 64,1 мільйона або 46,2%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Серед країн ЄС найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини та Польщі (більш ніж по 11% кожна).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами з понад 100 країн світу. На Росію нині в експорті припадає 1,1%, в імпорті – 4,4%.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook