Новини
Інфраструктура

Найбільший прапор Хмельниччини обійдеться бюджету дешевше, ніж планували

На будівництво флагштоку для найбільшого державного прапора області та облаштування інфраструктури навколо місця його розміщення попередньо у бюджеті виділили 5 мільйонів. Проте сума закупівлі, яку оголосили на тендер у системі Прозоро, майже на пів мільйона менша.

Нагадаємо, найбільший державний стяг мають встановити у хмельницькому дендропарку з нагоди 30-ї річниці незалежності України. Свого часу інформація про заплановані 5 мільйонів на прапор викликали жваві обговорення серед хмельничан та неоднозначні реакції. Гарячим було й обговорення цього питання на 4 сесії Хмельницької обласної ради, яка відбулася на початку квітня. Зрештою, кошти на прапор з бюджету таки виділили, попри спротив декого з обранців як обласного, так і державного рівня. До слова, у Хмельницькій міській раді зазначили, що з бюджету міста цей проект не фінансуватимуть, натомість міський голова зазначив, що як внесок у “народну толоку”, на якій, на його думку, мають збирати кошти, готовий віддати свою 10-денну зарплату.

Флагшток, троянди та смітники

Вчора у системі «Prozorro» з’явилася тендерна пропозиція “Нове будівництво флагштоку Державного Прапору України на території Дендрологічного парку «Поділля» місто Хмельницький Хмельницької області”. Очікувана вартість робіт, зазначена в ній, становить 4 524 999 гривень.

Крім виготовлення самого флагштоку (висотою 50 метрів та вагою понад 7 тонн), підрядник має також облаштували прилеглу до місця його розміщення територію. Нагадаємо, хмельничани, обговорюючи майбутнє місце розташування найбільшого прапора області нарікали на те, що територія на підходах до нього геть занедбана. Тож у технічному завданні до тендеру також зазначено, що навколо флагштоку мають бути облаштовані тротуари, проведене освітлення, встановлені 24 лавки та стільки ж урн для сміття. Крім того, підрядник має засіяти травою газони, посадити 10 кущі та 96 троянд.

За роз’ясненнями щодо тендерної пропозиції можна звертатися до 24 травня. Оскаржити умови закупівлі – до 30 травня. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – до 18:00 години 3 червня. Аукціон почнеться 4 червня о 13:03.

Роботи з облаштування території та встановлення флагштока з прапором мають бути завершені до 15 серпня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook