Новини
Бізнес

Послуги з Хмельниччини найактивніше замовляє Німеччина

У січні-березні експорт послуг становив 6,3 мільйона доларів, імпорт – 3,5 мільйона. У порівнянні з першим кварталом минулого року експорт збільшився на 0,7%, імпорт зменшився на 13,2%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами становило 2,8 мільйона доларів (торік за цей період – також позитивне у розмірі 2,3 мільйона). Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,81 (у січні-березні 2020 року – 1,56).

Обсяг експорту послуг до країн Європейського Союзу дещо збільшився – до 5,8 мільйона доларів. Це становить понад дев’ять десятих загального обсягу. Причому на Німеччину припадає 42,7% наданих за кордон послуг – на 2,7 мільйона. Також провідними партнерами в експорті послуг серед країн-членів ЄС були Польща, Бельгія, Кіпр, Естонія, Нідерланди, Фінляндія, Італія, Литва, Швеція.

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі експорту області становили послуги з переробки матеріальних ресурсів (43,1%) і транспортні послуги (40,9%).

Імпорт послуг з країн Європейського Союзу зменшився проти минулорічного першого кварталу на одну десяту та становив 2,7 мільйона або 78,2% від загального обсягу імпорту. Головними партнерами в імпорті послуг були Франція, Польща, Німеччина, Нідерланди, Італія, Фінляндія, Угорщина.

Основу структури імпорту становили транспортні послуги (36,3%), послуги, пов’язані з подорожами (22,1%), ділові послуги (19,6%), послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги (12,8%).

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами з 53 країн світу, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook