Новини
Бізнес

На Хмельниччині двох підприємців оштрафували за змову на тендері

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Дуду М.Л. та ФОП Приступу А.С. загалом на 55 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Розглянувши лист Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, Відділення встановило, що підприємці у 2018 році узгодили дії під час проведення Відділом освіти Деражнянської районної державної адміністрації процедури відкритих торгів із закупівлі яєць курячих. 

Переможцем торгів було визнано ФОП Дуду М. Л. з тендерною пропозицією 564 тис. грн.

Поведінка підприємців свідчить про спільну підготовку цінових пропозицій та обізнаність щодо участі один одного в процедурі закупівлі. Закупівельна ціна яєць, яку учасники вказали в тендерних пропозиціях, була значно вища фактичної – 4,70 грн за штуку у той час, як середня ціна на яйця курячі, які реалізувалися через торгові мережі Хмельницької області, на момент проведення торгів становила 2,76 грн за штуку, – прокоментував голова Відділення Олег Федорчук.

Згідно з чинним законодавством ФОП Дуда М.Л. та ФОП Приступа А.С. наступні 3 роки не братимуть участь у процедурах публічних закупівель.

За інформацією пресслужби АМКУ

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook