Новини
Бізнес

Ціни на яйця на Хмельниччині зростають, а виробництво падає

Господарства всіх форм власності протягом січня-квітня отримали 243,6 мільйона яєць, що майже на двадцять відсотків менше, ніж за чотири перші місяці минулого року. Можливо, це й виявилося основною причиною того, що з початку року вони подорожчали на понад одну десяту, тоді як інфляція в області за цей період становила 4,2%.

Господарства населення зібрали 55,6 мільйона штук, що відповідає показнику минулого року, натомість виробництво  в агропідприємствах становило лише три чверті від торішнього показника – отримали 188,0 мільйона яєць.

Ця тенденція триває в області впродовж усіх останніх років. Так, минулоріч свійські птиці області знесли на 5,3 відсотка яєць менше, ніж позаторік. Вперше за останній час ми впали нижче психологічної межі у мільйон штук: зібрано 973,0 тисячі. У 2019-му отримали 1027,2 мільйона яєць при скороченні на 5,7 відсотка. У 2018-му падіння було ще більшим – 16,7 відсотка. Загалом за останні п’ять років виробництво яєць зменшилося майже вдвічі.

Валовий надій молока за січень-квітень становив 186,5 тисячі тонн, що відповідає торішньому показнику: зростання порівняно з відповідним періодом минулого року становило 1,2%, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Збереження обсягів виробництва, не виключено вплинуло на те, що збільшення цін на молоко з початку року – 0,5% було значно меншим за інфляцію.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook