Новини
Суспільство

Понад 500 осіб померли на Хмельниччині через коронавірус

5856 осіб померли в області протягом січня-березня, що майже на одну п’яту більше, ніж за відповідний період минулого року – 4930 подолян. Від ідентифікованого вірусу COVID-19 пішли у засвіти 514 людей. Ще семеро – від неідентифікованого.

Фактично від цієї новітньої пошесті померло майже стільки мешканців краю, як і від злоякісних новоутворень – 590.

Найбільшу ж кількість смертей – 3407 – спричинили хвороби систем кровообігу. З них ішемічна хвороба серця забрала життя в 1812 подолян. Хвороби органів дихання вкоротили життя 182 людям, органів травлення – 200.

У Хмельницькому районі передчасно покинули землю 3139 осіб, у тому числі в обласному центрі – 897 хмельничан, у Кам’янець-Подільському – 1410, Шепетівському районі – 1307, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Але маємо певний нюанс – надлишкову смертність. Тобто протягом першого кварталу цього року померло на тисячу подолян більше, ніж торік! П’ятсот життів забрав COVID-19 безпосередньо. А ще 500 зайвих смертей звідки? Це саме та страшна ситуація, про яку попереджали медики – ускладнення вірусом усіх хронічних хвороб. Пів тисячі хмельничан, нехай хворіючи, ще могли б доживати свого віку, але коронавірус викликав ускладнення та спричинив смерть не напряму від інфекції, а від інших хвороб. 500 життів, які опосередковано забрав COVID-19, «розмастилися» статистично через інші причини смерті наших земляків.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook