Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці скасували польоти повітряних куль

Про дострокове припинення фестивалю повітроплавання офіційно не повідомляли. Лише у коментарі тележурналістам зазначили: сьогодні, у третій день фестивалю, польотів не буде. А загалом вони триватимуть. З дотриманням ще більших правил безпеки.

Трагедія, яка сталася вчора на Кам’янеччині, мала би змусити владу Кам’янця зробити бодай якусь заяву з цього приводу. Проте – ні. Ні на сторінці міської ради, ні на сторінці міського голови інформації про те, що через катастрофу, внаслідок якої загинула людина, фестиваль повітроплавання буде достроково припинено, немає. Натомість на сторінці міської ради в якості ілюстрації до фестивалю опублікували фото аварійного приземлення повітряної кулі на проїжджу частину, яке сталося у перший день польотів, з коментарем:

Фестиваль повітроплавання продовжується.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, протягом двох перших днів фестивалю аварійні посадки кулі здійснювали щонайменше тричі: одну в середмісті Кам’янця-Подільського, дві – поза межами міста.

Про скасування польотів у третій день фестивалю, як ранкових, так і вечірніх, заявив президент федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник.

Польотів сьогодні не буде. А взагалі будемо продовжувати польоти, але будемо дотримуватися ще більших правил безпеки.

Така процедура існує, коли “трапляється щось несподіване”, – прокоментував журналістам директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Назаренко.

Нагадаємо, вчора увечері під час польоту одна з куль зазнала катастрофи, внаслідок чого 5 осіб травмувалися, одна людина загинула. Крім того, як розповіли місцеві мешканці, які стали очевидцями катастрофи, після падіння кулі на місцеве кладовище, близько півтора десятка пам’ятників на ньому було зруйновано кошиком, який тягнуло по землі.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Поділля

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook