Новини
Бізнес

Обсяги продажу бензину на Хмельниччині зросли майже на третину

Роздрібний та оптовий товарооборот від продажу світлих нафтопродуктів і скрапленого газу для автомобілів через мережу АЗС у квітні склав 345,1 мільйона гривень, з якого 37,5% становив оборот від  продажу моторного бензину, 37,7% –  газойлів (палива дизельного), 24,3% – пропану і бутану скраплених та 0,5% – газу природного скрапленого або у газоподібному стані (метану).

Бензину реалізовано 3,5 тисячі тонн, що на 29,5% більше, ніж у минулорічному квітні, газойлів – 4,1 тисячі тонн (зростання на 36,8%), пропану і бутану скраплених – 3,0 тисячі тонн (на 0,3% більше) та газу природного скрапленого або у газоподібному стані – 0,1 тисячі тонн (на 18,1% більше). В обсязі реалізованого бензину 54,0% припадало на марку А-92, 43,0% – марку А-95, 3,0% – палива моторного сумішевого та бензину марки А-98.

Якщо говорити лише про роздріб, то від продажу світлих нафтопродуктів і газу через мережу АЗС області отримано 292,3 мільйона гривень, з яких 117,1 мільйона припадало на продаж бензину, 99,2 мільйона дизельного палива, 74,9 мільйона – пропану і бутану скраплених та 1,1 мільйона гривень – газу природного скрапленого або у газоподібному стані.

Як бачимо, поступово ринок оживає порівняно з минулим роком. Люди знов сідають за кермо та починають «рухатися».

Загалом у квітні, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, в області продаж світлих нафтопродуктів та газу скрапленого здійснювався на 198 автозаправних станціях, у тому числі продаж газу природного скрапленого або у газоподібному стані – на восьми.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook