Новини
Суспільство

Менше хліба, але більше тістечок виробила промисловість Хмельниччини

Індекс промислової продукції за підсумками січня-квітня у порівнянні з відповідним періодом минулого року становив 108,0%. Фактично після «провалених» виробничниками зимових місяців навесні в області відновилося зростання.

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів випуск продукції проти перших чотирьох місяців 2020 року збільшився на 37,7%. Причому майже на дві третини зросло виробництво іншого каменю дробленого, який використовується як наповнювач бетону, для дорожнього покриття та подібних цілей.

У переробній промисловості виробництво продукції збільшилось на 1,6%, у тому числі у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, – майже на третину; текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – майже на чверть, машинобудуванні – на 7,1%, виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 2,5%.

Звернувши увагу на харчову галузь, побачимо, що промислове виробництво хліба та виробів хлібобулочних (нетривалого зберігання) на Хмельниччині зменшилося на 5,1%. Натомість стрімко зросло виробництво тістечок – на 30,0%, тортів – 21,2% та здоби – на 19,2%. Набрид подолянам «скучний» хліб – закортіло солоденького під час карантинної буденності.

В області за чотири місяці зменшився випуск продукції в виробництві хімічних речовин і хімічної продукції на 31,0%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 14,3%, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 13,4%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс виробництва продукції в порівнянні з січнем-квітнем 2020-го становив 117,9%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook