Новини
Екологія

Понад 230 тонн відходів припадає на кожного мешканця Хмельниччини

Торік в області, за попередніми даними, назбиралося ще пів мільйона тонн відходів. Загалом же на кінець 2020-го у спеціально відведених місцях чи об’єктах Хмельниччини вже накопичилось 291,9 мільйона тонн «сміття».

Від економічної діяльності підприємств та організацій, які мають дозволи на утворення відходів, минулоріч природа «отримала» 364,8 тисячі тонн непотребу; домогосподарства додали ще 136,1 тисячі тонн. Переважну частину (99,8% від загальної кількості) становлять відходи ІV класу небезпеки, незначну частку (0,2%) – відходи І-ІІІ класів небезпеки, проте саме вони створюють ризики для здоров’я людей і навколишнього середовища.

Відходи рослинного походження – найбільша складова забруднення теренів області становили 193,6 тисячі тонн. Але «сміття» від аграріїв на цьому не завершилося: тваринні екскременти, сеча та гній – 87,9 тисячі тонн. Побутові та подібні відходи торік важили 152,0 тисячі тонн.

Упродовж 2020-го утилізовано 409,1 тисячі тонн відходів, у тому числі І-ІІІ класів небезпеки – три тонни. В цілому частка відходів, які були утилізовані, в загальному обсязі утворених торік відходів становила 81,7%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

У розрахунку на один квадратний кілометр території області торік утворено 24,3 тонн відходів. Якщо розраховувати на одного подолянина, то на одну особу за рік додалося по 400 кілограмів сміття. Загалом же на кожного жителя Хмельниччини нині припадає близько 230 тонн сміття.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook