Новини
Культура

На Хмельниччині музей у фортеці святкує ювілей

Музей у Меджибізькій фортеці – заклад культури, на базі якого створено Державний історико-культурний заповідник «Межибіж» – цього року відзначає своє 50-річчя. 30 березня йому виповнилося 50 років з дня відкриття.

Вчора, 28 травня, з нагоди урочистої дати колектив ДІКЗ «Межибіж» приймав вітання від представників влади та усіх поціновувачів культурної та історичної спадщини Хмельниччини. До привітання з ювілеєм музейників, краєзнавців та археологів приєдналися голова ОДА Сергій Гамалій, народні депутати Олена Копанчук та Сергій Мандзій, депутати обласної ради.

Стародавній, величний Меджибізький замок є окрасою Хмельницької області, одним із туристичних магнітів України. Приємно, що проект реставрації Меджибізького замку потрапив до «Великої Реставрації», це вагома допомога держави. Меджибіж – унікальне містечко з працьовитими небайдужими людьми, з багатою історичною спадщиною. Воно приваблює туристів з різних куточків світу. Я впевнений, що завдяки об’єднаним зусиллям державної влади і громади поступово будуть відновлені пам’ятки архітектури, і це привабить ще більший потік туристів та допоможе розвиватись інфраструктурі селища, – наголосив очільник Хмельницької ОДА та вручив працівникам заповідника відзнаки обласної державної адміністрації.

Під час урочистої церемонії відбулась презентація подарунку від Громадської спілки “Західноукраїнської спілки музеїв” – власної марки та конверту “Меджибізький замок”, погашених спеціальним ювілейним штемпелем.

Цей ювілей є знаковою подією для музейної і пам’яткоохоронної справи Хмельницької області, адже 50 років тому було покладено початок науковій, просвітницькій та суспільній діяльності установи, яка нині є відомою в Україні та за кордоном дослідницьким і креативним центром, об’єднує навколо себе широке коло музейників, митців, діячів креативного сектору, освітян, волонтерів.

За інформацією Державного історико-культурного заповідника “Межибіж”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook