Новини
Події

Новообраний ректор Хмельницького національного університету отримав символи влади

Вибори нового ректора відбулися у виші ще на початку березня. Булаву, герб університету та печатку, як символи влади Хмельницького національного університету, новообраний очільник навчального закладу отримав два місяці потому.

На виборах нового ректора, які відбулися, у відповідности до наказу Міністерства освіти і науки України, 10 березня, балотувався на посаду один кандидат – Сергій Матюх. Голосування проходило під наглядом спостерігачів від ЗМІ, громадськості та кандидата.

Аби виграти вибори, претенденту на посаду ректора потрібно було набрати більше, ніж 50% голосів від загальної кількості виборців – 740 осіб. Серед них – представники науково-педагогічного складу, структурних підрозділів та делегати з-поміж студентів. Участь у голосуванні взяли 657 осіб, з них 620 віддали свої голоси за запропоновану кандидатуру ректора. Сергій Матюх є кандидатом економічних наук. Він вперше став очільником ХНУ. До цього працював проректором з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету.

Днями на засіданні Вченої Ради новому ректору урочисто вручили символи влади ХНУ. Привітав зі призначенням на посаду нового ректора голова Вченої Ради університету Микола Скиба.

І вручив символи влади вишу: булаву із гербами України, ХНУ та міста Хмельницького, а також герб університету та печатку.

Нагадаємо, у березні також відбулися вибори ректора Хмельницького університету управління та права імені Л. Юзькова. Аби повернутися на посаду, першому проректору вишу Олегу Омельчуку довелося звертатися до суду.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook