Новини
Інфраструктура

Хмельничани просять владу скасувати рішення про здорожчання вартості проїзду

Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті ще не діють, а хмельничани вже обурюються здорожчанням та просять владу скасувати прийняте рішення. Електронна петиція, зареєстрована два дні тому, вже набрала 20% голосів, необхідних для розгляду звернення.

Нагадаємо, рішення про підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті прийняли, за словами посадовців, “зважаючи на ситуацію, яка склалася на ринку пасажирських перевезень”.

Дуже повпливали обмеження, які на сьогодні діють відповідно до Постанови щодо перевезень виключно сидячих місць в салоні транспортного засобу. Це суттєво вплинуло на пасажиропотік і, відповідно, на дохідну частину перевізників, – прокоментував в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Сергій Шепурев.

Проте, якщо вірити статистиці, тариф на проїзд у Хмельницькому зростає не пропорційно падінню пасажиропотоку.

Хмельничани ж тим часом, не заглиблюючись у статистику, оперують більш звичними для них категоріями: якість перевезень та дотримання перевізниками графіків руху транспорту. Наразі це чи не найголовніші критерії, які, на думку містян, мають визначати доцільність здорожчання вартості проїзду. Нарікання на те, що маршрутки у місті, особливо у вечірній час, “їздять як заманеться або не їздять взагалі”, а їхній технічний стан далекий не лише від ідеалу, а й просто від такого поняття, як комфорт, за який варто платити, уже давно стали такими ж звичними у соцмережах, як і маски на наших обличчях.

Час від часу, коли вже аж дуже накипить, хмельничани викладають фото або відео маршруток (здебільшого) або тролейбусів, в яких їм доводиться їздити.

Або масові скупчення на зупинках людей, які чекають транспорту, в який можна буде сісти.

“Особливості громадського транспорту у Хмельницькому”, – підписали це фото у соцмережах.

Звісно, за нормальних, не карантинних умов таке скупчення людей на зупинці не викликало би питань. Але коли у транспорт може сісти лише незначна кількість бажаючих їхати, то навіть стільки потенційних пасажирів на зупинці – вже проблема. Тому достатня кількість транспорту на маршрутах для хмельничан наразі – питання номер один.

Підняття цін неможливе без створення комфорту

Саме про дотримання графіків руху громадським транспортом йдеться в електронному зверненні до влади, в якому хмельничанин Андрій Бліндер просить скасувати рішення про підняття вартості проїзду у громадському транспорті.

Отже, підняття цін неможливе без створення комфорту для хмельничан. Тому ВИМАГАЄМО СКАСУВАТИ РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ПО ПІДНЯТТЯ ЦІН НА ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ та накласти заборону на підняття цін до моменту адекватної організації громадського транспорту, а саме: створення адекватного графіку, абсолютне дотримання цього графіку, обов’язкове інформування про відсутність транспорту на маршруті, адекватно налаштувати Дозор. До слова, ситуація з транспортом не вирішується вже тривалий час, а це не личить найкомфортнішому місту України, – йдеться у петиції хмельничанина.

Петиція зареєстрована 28 травня. Вона вже зібрала 110 підписів із 500 необхідних. До кінця збору залишилось: 87 днів.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook