Новини
Інфраструктура

На мільярд гривень виконали робіт будівельники Хмельниччини

Обсяг виробленої будівельної продукції (виконаних будівельних робіт) підприємствами області в січні-квітні становив 1033,8 мільйона гривень. Індекс будівельної продукції порівняно з першими чотирма місяцями 2020 року становив 130,1%. Поступово темп зростання в галузі знижується: за перші два місяці фіксувалося збільшення в півтора раза.

Більш ніж половина від загального обсягу припало на інженерні споруди – 600,1 мільйона гривень. Причому зростання становило понад півтора раза. У житлових будинках виконано одну п’яту від усіх робіт на суму 215,7 мільйона гривень, що на 9,2% більше, ніж у січні-квітні минулого року. Ще одну п’яту – в нежитлових спорудах – 218,0 мільйона (зростання на 4,4%).

Нове будівництво склало 37,0% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, ремонт (капітальний та поточний) – 50,8 %, реконструкція та технічне переоснащення – 12,2 %, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Поступове відновлення будівельної галузі тішить: бо торік у галузі спостерігався певний «застій», навіть зниження обсягів. Торік за чотири місяці будівництво показало падіння на 2,9%. Найбільший спад фіксувався в роботах на нежитлових спорудах – на третину.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook