Новини
Культура

На Хмельниччині з’явиться мистецький простір на Бакоті

Завдяки внескам доброчинців, ідеологам створення першого мистецького простору-хостелу на Бакоті вдалося зібрати суму, необхідну для його облаштування. Тож тепер команда людей, яких об’єднала любов’ю до мистецтва, подорожей та мальовничого куточка на Кам’янеччині, може братися до роботи та перетворювати недіючу школу на осередок культури та туризму.

Ініціювали збір коштів члени громадського об’єднання «Територія» та організатори фестивалю «Respublica». Свій проєкт вони реалізуватимуть у селі Гораївка.

Ми створимо простір, який можна використовувати як для відпочинку під час перебування в неймовірному місці на Дністрі, так і для навчання, проведення мистецьких резиденцій та тренінгів. Наш проєкт – це ревіталізація недіючої школи на Бакоті та трансформація її в місце, яке стане осередком для митців, шукачів тиші та відпочинку від мегаполіса, та для туристів, які завітають на Бакоту, – так описали свої плани автори ідеї мистецького простору, починаючи збір коштів.

Приміщення школи, яке плануються використати під мистецький простір-хостел, багатофункціональне: там є електрика, водогін та достатньо кімнат, які можна переобладнати для проведення майстер-класів та втілення освітніх проєктів, спальні, туалети, душові та кухню.

Для того, аби втілити цю ідею у життя, необхідно було зібрати 100 тисяч гривень. Ще 100 тисяч має виділити Міжнародний Фонд Відродження. Станом на вчора було зібрано 100 516 гривень. До збору коштів долучилися 272 доброчинці, зазначено на сторінці проєкту.

На що підуть зібрані кошти

  • Матеріали для ревіталізації приміщення під хостел та мистецький простір (фанера, брус, грунтовка, фарба, матеріал для створення душових)
  • Комплект звукопідсилювальної апаратури для проведення музичних резиденцій та культурних потреб локальної спільноти
  • Проведення музичної резиденції та художнього пленеру
  • PR простору у соц.мережах
  • Доїзд та харчування митців та волонтерів, які будуть задіяні в проєкті
  • Процент Спільнокошту за допомогу в пошуку ресурсів для проєкту

Що планується отримати в результаті

  • Хостел з комфортними умовами для перебування всіх охочих
  • Мультифункціональний простір для мистецьких проєктів та резиденцій
  • Музичний осередок для дітей, молоді та локальної спільноти

До кінця збору коштів залишилося ще два дні. Тож до збору коштів все ще можна долучитися, адже в такій справі жодна копійка не буде зайвою. До слова, за внески у спільнокошт, доброчинці отримують подарунки в залежності від пожертвуваної суми.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook