Новини
Бізнес

Кам’янець-Подільський район накопичує зарплатні борги Хмельниччини

Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати (по юридичних особах, активних з початку року, із урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) протягом квітня зменшилася на 1,1 мільйона й на 1 травня становила 16,3 мільйона гривень (за місяці зменшилася на 6,1%).

На Кам’янець-Подільський район припадає понад 80% боргу – 13,4 мільйона гривень (за  місяць заборгованість зросла на одну десяту). У Хмельницькому районі завинили працівникам 2,8 мільйона (зменшення майже на половину), у Шепетівському – без змін – лише 70,3 тисячі.

За видами економічної діяльності найбільша сума заборгованості припадала на промисловість – 11,6 мільйона гривень (71,1% від загальної суми) та будівництво – 3,2 мільйона (19,9%). Окрім того, освітянам не сплачено 392,5 тисячі гривень, у сфері здійснення операцій с нерухомим майном – 388,3 тисячі. Аграріям, лісівникам і рибалкам заборгували 187,3 тисячі гривень, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Цьогоріч борги викликають певне занепокоєння: торік заборгованість хоч і зростала з лютого, але знаходилася в межах 6,2-9,9 мільйона гривень. Цього року вона приблизно вдвічі більша: з лютого коливається від 13,6 мільйона гривень до 17,4 мільйона. А такі значення боргу фіксувалися останній раз ще в далекому 2013-му.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook