Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому кількість пасажирів у тролейбусах контролюватимуть водії

Перехід на безготівкову форму оплати в тролейбусах, як повідомлялося, міська влада планує запровадити з 1 липня. Готуючись до цього кроку, «Електротранс» вже розпочав часткову перекваліфікацію кондукторів підприємства на контролерів, розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради Сергій Шепурев. Дехто з кондукторів – звільняється.

Крім того, зазначив посадовець, активізація купівлі карток для проїзду свідчить, що хмельничани готуються до оплати послуг через валідатори. Якщо раніше купували по 2-5 карток на день, то останнім часом – по 20, окремими днями навіть по 50. Загалом зараз вже придбано близько 3,5 тисячі карток, пільговикам роздано безкоштовно приблизно п’ятдесят тисяч.

В місті наразі діє 30 точок продажу е-карток і понад 150, де можна придбати разові квитки. Але, нагадаємо, разовий – дорожчий: коштує 6 гривень. Електронна картка ціною в 40 гривень передбачає лише 2 поїздки по 5 гривень. Надалі її потрібно буде поповнювати:

  • через особистий кабінет на сайті MyCity, попередньо зареєструвавшись у ньому;
  • через сайт компанії «ГЕРЦ», яка впроваджує електронний квиток в обласному центрі.

Відсутність кондукторів може призвести до появи нових обов’язків у водія.  Якщо з 1 липня карантинні обмеження не скасують, кермувальники громадського транспорту самостійно контролюватимуть кількість пасажирів, щоб не перевищити обмежень, встановлених антиковідними нормами. Яким чином робитиме це водій і як це вплине на роботу транспорту, наразі спрогнозувати важко.

Підготовка до переходу на безготівкову оплату та поступова відмова від кондукторів, до речі, вже іноді призводить до появи у водія додаткових, не притаманних йому функцій. До прикладу, днями зранку на маршруті № 5 на вул. Зарічанській водію довелося запускати пасажирів через передні двері, продаючи квитки.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook