Новини
Духовність

У Хмельницькому Митрополит Епіфаній освятив новий храм (ВІДЕО)

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вчора, 5 червня, прибув з першосвятительським візитом у Хмельницький, аби представити нового керуючого єпархією та освятити новий храм.

У перший день візиту до обласного центру Предстоятель помісної Української Православної Церкви звершив у кафедральному соборі святого апостола Андрія Першозваного заупокійну літію за митрополитом Антонієм та представив нового керуючого єпархією – Преосвященнійшого Павла (Юристого), якого Священний Синод нещодавно призначив на Хмельницьку кафедру.

«Ми маємо усі разом щиро і з вірою трудитися над розбудовою помісної Української Церкви. Тож дорогий владика Павло, вітаючи з призначенням на цю кафедру хочу побажати, щоб Господь давав Вам сили для ревного служіння і вручити цей жезл, як символ архієрейської влади. Опирайтеся на нього та будьте мудрим і лагідним. Пам‘ятайте не лише про владу архієрея, але й про жертовність і самовідданість. Аксіос!» – зокрема сказав Предстоятель.

Сьогодні ж Митрополит Епіфаній звершує у Хмельницькому освячення новозбудованого храму на честь Святого Духа, де очолює першу Божественну літургію, повідомляє пресслужба Православної Церкви України.

Богослужіння почалося о 9 ранку і транслювалося наживо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook