Новини
Суспільство

У Кам’янці впорядкували старе єврейське кладовище

Коштом європейської організації навколо цвинтаря звели новий паркан, аби вберегти від руйнування понад три десятки надгробків. Аби виконати будівельні роботи, довелося зводити спеціальні сходи до кладовища, щоб підняти нагору будівельні матеріали.

Про завершення робіт на єврейському кладовищі у Кам’янці, розповіли на сторінці у Фейсбук організації ESJF European Jewish Cemeteries Initiative.

Раді повідомити, що наша нова захисна огорожа на Кам’янець-Подільському єврейському кладовищі Хмельницької області вже завершена. Кладовище розташоване на підвищеному плато, тому нашій команді довелося креативити, будуючи дерев’яну конструкцію, щоб перенести будівельні матеріали на пагорб. Проєкт вдався, а кладовище тепер чисте і захищене для майбутніх поколінь, які зможуть віддати шану тим, хто там похований, – йдеться у дописі.

Єврейська історія Кам’янця-Подільського прослідковується з 1447 року, додають в організації. На території міста нараховується чотири єврейські кладовища.

Цвинтар, на якому завершені будівельні роботи і який датується щонайменше 1800 роком, представники організації вперше відвідали у 2019-му. На той момент воно було неогороджене та занедбане, а зарості становили загрозу для 35 наявних надгробків.

Тепер же місце останнього спочинку виглядає охайним та захищеним. Як виглядає оновлене кладовище, показали також з висоти пташиного польоту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook