Новини
Суспільство

Зарплата на Хмельниччині за рік зросла на 22,5%

Основні показники соціально-економічного розвитку опублікувало Головне управління статистики у Хмельницькій області. Більшість показників «квітень 2021-го до квітня 2020-го» зросли. Якщо ж порівнювати цьогорічний січень-квітень із торішніми, то є й падіння.

До прикладу, індекс промислової продукції за квітень – 125% – показав зростання галузі на чверть за конкретний місяць, натомість за чотири перших місяці цифра менша: індекс становив 108. Індекс сільськогосподарської продукції за січень-квітень навіть продемонстрував хоч і незначне, але падіння – 99,4%.

Окрім агросектора, падіння за чотири місяці продемонструвало будівництво: загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, становила 56 тисяч метрів квадратних, що на 12,4% менше, ніж за відповідний період 2020-го. Більше того, падіння тривало й торік, тобто будівельники демонструють від’ємну динаміку два роки поспіль.

У сфері капітальних інвестицій схожа картина. Вони знижуються на два роки поспіль у перші місяці року на п’ять-сім відсотків щорічно.

Тішить же зовнішня торгівля, яка демонструє впевнене зростання. Те саме стосується й роздрібної торгівлі: у порівнянні з торішніми січнем-квітнем вона зросла на одну шосту – до 9,7 мільярда гривень.

Але ледь не найкращі значення, що, без сумніву, особливо приємно, серед показників соціально-економічного розвитку показала зарплатня. У порівнянні з чотирма місяцями минулого року вона зросла на 22,5 відсотка, тоді як ціни за цей період підвищилися на 4,2 відсотка.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook