Новини
Суспільство

На Хмельниччині демонтували ще один “останній” пам’ятник Леніну

У межах Старосинявської об’єднаної тергромади зняли з постаменту бюст вождя Жовтневої революції, тим самим, ймовірно, закривши епоху “ленінопаду” на території краю. Принаймні, про те, що це був “останній Ленін”, зазначають в неурядовій організації “Декомунізація. Україна”. Крім того, перейменували на Хмельниччині ще одну вулицю, назва якої носила відголосок комуністичного режиму. Щоправда, судячи з коментарів, питання з вулицями, на відміну від пам’ятників Леніну, ще далеко не закрите.

Нагадаємо, не демонтоване погруддя Ілліча виявили навесні активісти на Старосинявщині, в селі Пишки, майже одночасно з бюстом, який помилково вважали вже останнім на Хмельниччині, – у селі Пилявка того ж району.

Пилявецького Леніна демонтували у квітні, а про долю пишковецького сьогодні повідомили на сторінці у Фейсбук у спільноті Декомунізація. Україна. Там же зазначили, що в Україні залишилося три пам’ятники, розташованих на відкритих територіях. Хмельниччини у тому списку немає, проте це зовсім не означає, що ще одного “останнього” не знайдуть десь у хащах згодом небайдужі.

У спільноті також зазначили, що планують “цьогоріч повністю зачистити Україну від пам’ятників Леніну. Як від тих 3-х, що стоять на відкритих територіях, так і тих, що стоять на територіях заводів та санаторіїв, яких близько десятка”.

Також повідомили про перейменування ще однієї вулиці на території Хмельниччини, що була названа на честь першої жінки-космонавтки СРСР Валентини Терешкової. Не декомунізована вулиця розташовувалася у селі Врублівці Кам’янець-Подільського району.

У коментарях же подоляни стверджують: у місті Городок, що у Хмельницькому районі, “просто совкове свято вулиць!!!” і просять звернути увагу декомунізаторів на містечко. На доказ представили посилання на сторінку поштових індексів, де дійсно чимало “знайомих” прізвищ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook