Новини
Суспільство

У Хмельницькому водії, паркуючись на переході, наражають дітей на небезпеку (ФОТО)

Вкотре світлини з вулиці Грушевського, а саме ділянки навпроти Хмельницького колегіуму, оприлюднили у соцмережах із дописом, в якому в черговий раз обурилися поведінкою водіїв, які дбають про власний комфорт і не переймаються безпекою дітей. Як зазначають у коментарях хмельничани, ситуації, подібні до тієї, що зафіксована на фото, не поодинокі не лише на цій вулиці, а й по всьому місту.

Допис про чергове порушення правил водіями написав на своїй сторінці у Фейсбук хмельничанин Андрій Попик.

Просто діти йдуть на переході до школи в Хмельницькому. При повній бездіяльності поліції. І таке ледь не щодня. І не розказуйте, що це через відсутність парковок. Це через зневагу таких водіїв до інших людей, і через повну безкарність,написав блогер.

Фото, додане до світлини, говорить саме за себе. Не лише впритул до пішохідного переходу навпроти навчального закладу, а й на самому переході паркуються водії.

У коментарях хмельничани здебільшого обговорюють бездіяльність поліції. Хтось припускає, що у правоохоронців є “ще дуже багато пріоритетніших задач, де вони не встигають”. Хтось нагадує про те, що безпека дітей, які можуть з’явитися перед автомобілем, є не менш пріоритетною:

Коли дитина виходить/вибігає зза цієї припаркованої машини чи факт, що водій, який якраз проїжджає повз на швидкості 40 км/годину встигне зупинитись? Чи правило не паркуватись ближче ніж 10 м до переходу придумали з естетичних міркувань?

Загалом, за словами хмельничан, подібні ситуації в місті – не рідкість. В тому числі й біля навчальних закладів.

За словами автора допису, за дві години ситуація на вулиці не дуже й змінилася. Автівка, що стояла на переході, щоправда, зникла, проте інший автомобіль так і залишився стояти впритул до “зебри”.

Для всіх, хто плаче, що треба викликати 102, скажіть скільки за цей час проїхало патрулів тут, як на авто, так і на велосипедах? – поцікавився роботою правоохоронців хмельничан.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook