Новини
Бізнес

На Хмельниччині від початку року працевлаштували майже 7 тисяч безробітних

З початку року понад 3 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в області. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 14,6 тис. вакансій.

Попитом продовжують користуватися професії сфери сільськогосподарського, лісового та рибного господарств, торгівлі та послуг, переробної промисловості, транспорту. Також затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, спеціалісти державної служби, та середній медичний персонал. Існує й потреба в представниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, укладальники-пакувальники, вантажники та інші.

У січні-травні за сприяння обласної служби зайнятості було працевлаштовано 9,2 тисячі осіб, в тому числі 6,8 тисячі зареєстрованих безробітних. Крім того, 1,7 тисячі осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. За направленням центрів зайнятості 1,9 тисячі осіб проходили професійне навчання.

Станом на 1 червня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становила 14,2  тис.осіб, в тому числі 368 військовослужбовців – учасників АТО (ООС), 49 осіб з числа внутрішньо переміщених. Актуальними були 2,1 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 7 безробітних,повідомляють у відділі інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook