Новини
Суспільство

На Хмельниччині водії отримують посвідчення на нових бланках

Вже другий місяць клієнти сервісних центрів МВС на Хмельниччині отримують посвідчення водія на нових бланках. Таким чином, вже понад 3200 водіїв мають оновлений документ.

Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог. Як й попереднє посвідчення, це пластикова картка. Воно тримовне (українською, англійською, частина – французькою мовами), й найголовніше — чинне на території всієї Європи та в багатьох країнах світу.

Відтепер на посвідченні вказується група крові (резус-фактор) водія. Це дозволить лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також будуть вказані дані згоди або незгоди на донорство. Слід зазначити, що інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, групу крові (резус-фактор) до посвідчення водія вноситься лише за письмовою згодою клієнта.

У більшості водіїв та автовласників виникає питання: «Що робити з документами, які були видані раніше.. рік чи п’ять років тому? Обов’язково робити обмін на нові бланки?» Ні! Ці документи є чинними протягом строку, на який їх було видано. Спеціально робити обмін не потрібно, це за бажанням клієнта. Наразі клієнти сервісних центрів отримують документи на оновлених бланках, але попередні варіанти національного та міжнародного посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, тимчасового реєстраційного талона транспортного засобу теж чинні!

Нагадуємо, що на сайті Головного сервісного центру МВС можна ознайомитись із маршрутами для удосконалення навичок керування транспортними засобами, а також перевірити свої знання ПДР на онлайн-тренажері.

Надання послуг здійснюється виключно за попереднім особистим записом, який можливий онлайн, через функціонал, що розміщений на сайті — https://equeue.hsc.gov.ua/#/login

Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за номером 71-62-54 або запитати на офіційній сторінці Facebook регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook