Новини
Спорт

У Хмельницькому об’єднають дві спортивні школи

Хмельницьку дитячо-юнацьку спортивну школу №2 об’єднають з ДЮСШ №3. Таке рішення ухвалили депутати на шостій позачерговій сесії Хмельницької міської ради 9 червня. За цей проєкт рішення проголосувало 39 депутатів.

Про реорганізацію школи почали говорити ще у 2020 році. Проте рішення про припинення діяльності спортивних закладів мали узгодити з Міністерством молоді та спорту. Нещодавно урядове відомство надало відповідь, тому питання змогли винести на засідання сесії.

За словами заступниці начальника управління молоді і спорту Наталії Томусяк, ДЮСШ №2 повністю не виконувала свої функції і з 2017 року була спортивною школою без категорії, хоча до того часу мала першу.

Після припинення Хмельницької дитячо-юнацької спортивної школи №2 правонаступницею стане ДЮСШ №3, яка має ефективніший менеджмент. Депутати впевнені, що об’єднання закладів не вплине на життя місцевих мешканців.

«У хмельничан має бути доступ до об’єктів спортивної інфраструктури міста. Тому для юних спортсменів буде збережено всі секції, які працювали у спортшколі №2, а також робочі місця для тренерів», – прокоментував депутат міської ради Богдан Лукашук.

Наразі у ДЮСШ №2 вихованці можуть займатися кульовою стрільбою, фехтуванням, шахами, хокеєм з шайбою, художньою гімнастикою, футзалом, веслуванням на байдарках та каное.

Нагадаємо, це не перша реорганізація спортивних закладів міста. У новому навчальному році у Хмельницькому запрацює  спортивний ліцей, який утворять з санаторної школи. Планується, що у закладі вихованці зможуть перебувати цілодобово. Спортивний ліцей матиме гімназію, що забезпечуватиме здобуття базової середньої освіти.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook