Новини
Здоров’я

У вихідні в Хмельницькому вакцинуватимуть всіх бажаючих

У суботу та неділю центри масової вакцинації працюватимуть у 14 регіонах України, в тому числі в обласному центрі. Будь-хто з хмельничан, хто хоче отримати щеплення, може це зробити, причому для цього не обов’язково бути зареєстрованим у системі “Дія”. Крім того, вакцинуватимуть і мешканців області, які виявлять таке бажання.

За інформацією урядового порталу, у суботу та неділю, 12-13 червня, на території держави працюватимуть 30 центрів масової вакцинації. Хмельницький – також у списку. Місцем, де мешканці області зможуть отримати щеплення, обрали приміщення Хмельницької філії Суспільного за адресою: вул. Володимирська, 92.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Зараз використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech. 

За словами Головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, “робота таких центрів дозволяє значно прискорити темпи вакцинації в країні та захистити проти COVID-19 якомога більше українців”.

Як зазначено в інформації урядового порталу, поки що центри працюватимуть лише у вихідні дні.

У них щеплюють громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт “Дія” або через контакт-центр МОЗ. Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям, – йдеться у повідомленні.

За словами ж начальника управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Бориса Ткача, вакцинуватися зможуть усі охочі, не зважаючи на те, чи реєстровані вони у системі “Дія” для отримання щеплення”. Про це він повідомив у коментарі журналістам Суспільне Поділля.  

За словами головного медика Хмельницького, отримати щеплення у вихідні зможуть і мешканці області, які мають сімейного лікаря та зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я.

Проте це не означає, що ті, у кого декларація не підписана, не зможуть долучитися до масового щеплення.

Якщо людина хоче отримати щеплення, але у неї не має декларації з сімейним лікарем, їй потрібно буде взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код, – прокоментував Борис Ткач.

Також він додав, що працюватиме центр постійно, щовихідних, з 9 до 16 години без перерв. Прийматимуть охочих вакцинуватися на другому поверсі приміщення телерадіокомпанії.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook