Новини
Події

Хмельницькі нацгвардійці тренувалися діяти в умовах надзвичайних ситуацій у судах (ФОТО)

Зі зброєю та спецзасобами бійці Нацгвардії, поліцейські, спецпідрозділ «Альфа» спільно із судовими охоронцями затримували озброєних злочинців, звільняли заручників та вгамовували порушників громадського спокою – саме так виглядали комплексні тактико-спеціальні навчання хмельницьких силовиків.

Відпрацювання проходили у вихідні в Хмельницькому апеляційному суді та відбувалися одночасно на трьох локаціях: у дворі, в залах та на вході до суду.

Розпочалися навчання із заворушень у залі судового засідання. За тактичним задумом група підтримки одного із засуджених вкрай невдоволена вироком чинила тиск на суддю. Молодики спробували розпалити конфлікт, напали на правоохоронців та спробували пошкодити скляне загородження.

Миттєво за сигналом до зали прибув підрозділ Служби судової охорони. Охоронці заблокували порушників громадського порядку, а поліцейські застосували спеціальні засоби та затримали їх. Тим часом нацгвардійці конвоювали засуджених до спеціальної кімнати. У дворі Апеляційного суду бійці Національної гвардії на практиці продемонстрували усю свою потужність.

За тактичним задумом вони відпрацювали втечу засуджених з-під варти. Одночасно з цим нацгвардійці спільно із підрозділом Служби судової охорони стримували агресивний натовп, який намагався прорватися на прилеглу територію. Далі за планом розпочалася широкомасштабна операція зі звільнення людей. За легендою терористи взяли у заручники суддю.

Бійці «Альфи» безшумно зайшли до зали судового засідання. За мить пролунали гучні постріли. Ще мить і злочинців у кайданках вивели на вулицю. Операція пройшла успішно за лічені хвилини, ніхто не постраждав.

Як розповів заступник командира військової частини 3053 НГУ зі служби підполковник Андрій Семенюк, метою проведення масштабних навчань є відпрацювання спільних тактичних дій варт Нацгвардії та конвойних підрозділів Нацполіції у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також вдосконалення дій конвойних підрозділів.

Ми виконуємо завдання, які потребують максимальної навченості особового складу, їх пильності та професіоналізму. Сьогоднішні ж спільні заняття – це передусім відпрацювання алгоритму злагоджених дій усіх служб та відомств, залучених до процесу конвоювання та охорони підсудних. Це, перш за все, важливий та цінний обмін практичним досвідом для усіх учасників навчань, – підсумував підполковник Андрій Семенюк.

За матеріалами пресслужби в/ч 3053 НГУ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook