Новини
Здоров’я

Працівники ДБР у Хмельницькому здали 7 літрів крові для дітей

Працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, долучилися до акції та завітали до КНП «Хмельницький обласний центр служби крові». Спільними зусиллями здали близько 7 літрів крові на потреби онкологічного відділення Хмельницької обласної дитячої лікарні.

День донора крові, котрий був започаткований на сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я у 2005 році, у світі відзначають сьогодні, 14 червня. У цей день вшановують усіх, хто на регулярній основі готовий поділитися власною кров’ю для порятунку життя інших.

Донорство – це не просто допомога, це подароване життя, кожен новий день та щасливі родини, які отримують шанс на одужання найрідніших. Подібна акція – це ще одна нагода нагадати собі та оточуючим, що ми можемо ділитися тим, що у нас і так є. Адже, у певний момент для когось Ваша кров може бути вирішальною, – наголосив Олександр Томусяк, заступник директора ТУ ДБР у Хмельницькому.

Лозунг Дня донора у 2021 році: «Здавайте кров – нехай пульсує життя!» За статистикою, кожна третя людина хоча б раз у житті потребує донорської крові. І саме в наших силах зробити усе можливе, аби проблема нестачі крові залишилася у минулому! – наголошують у пресслужбі відомства.

А в центрі Хмельницького, на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка, хмельничани помітили пересувний пункт забору крові, який, очевидно, також розмістили там з нагоди відзначення дня донора, аби всі охочі могли долучитися до шляхетної та корисної справи.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook