Новини
Суспільство

У Хмельницькому подружжя поліцейських регулярно стає донорами крові

У Валентини Адамів обоє батьків є Почесними донорами України. А її чоловіка Юрія “підбили” здавати кров колеги. Подружжя не лише спільно ділиться кров’ю з тими, хто її потребує, а й працює разом – у Головному управлінні Нацполіції у Хмельницькій області.

Юрій – старший інспектор відділу професійного навчання, Валентина – старший психолог сектору психологічного забезпечення УКЗ. Подружжя Адамів поруч одне одного 24 години на добу – у них спільна робота, побут, інтереси, хобі. А ще – вони регулярно стають донорами крові.

Валентина Адамів розповідає: її мама має 42 здачі крові, батько – понад 80. Юрій став донором 4 роки тому – з подачі колег. І має вже близько двох десятків кровоздач. Зараз подружжя приходить на станцію преливання крові разом.

Поліцейські-донори діляться досвідом: до здачі крові потрібно готуватися – не можна напередодні вживати жирну, гостру, смажену їжу, алкоголь. Краще пити побільше води. Важливо також підготуватися до процедури психологічно – на станцію переливання крові обов’язково потрібно йти з гарним настроєм і чітко усвідомлювати свою мету.

Сім’я Адамів здає кров, незважаючи на карантин.

– Нещодавно прочитала у ЗМІ, що під час карантину люди відмовляються здавати кров. Я вважаю це неприпустимим. Карантин – це зрозуміло, але не можна залишати без допомоги людей, життя яких залежить від донорської крові, – зазначає Валентина.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter