Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельницького частково оплатили ремонт нової дороги

У мікрорайоні Лезневе капітально відремонтували під’їзну дорогу від вулиці Кошарського до провулка 5-го Хвилястого. Днями там встелили другий шар асфальту. Протяжність оновленої ділянки – майже пів кілометра. Про ремонт мешканці просили багато років.

Довкола цієї вулиці – лише приватні будинки. Раніше ці оселі були дачами містян, але в останні роки сюди, подалі від центру, приїжджає все більше людей. Саме власники будинків стали ініціаторами ремонту. Вони оплатили виготовлення проєктно-кошторисної документації. Кажуть, раніше дорога була тільки на карті.

На сам ремонт гроші взяли з бюджету громаду. Майже 4 мільйони гривень – саме стільки коштує оновлення цієї ділянки.

За них зроблять майже 4 тисячі квадратних метрів покриття, там підсилена щебенева основа і два шари асфальто-бетонного покриття з обох сторін. Вздовж – бортовий камінь, який забезпечить цілісність покриття і не дозволить розмивати дощам основу і покриття, – коментує заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Підрядник гарантує, що покриття стоятиме довго. Гарантійний термін у нього – 10 років. Після того, кажуть, воно триматиметься ще не один рік.

По завершенні цієї ділянки, підрядник готовий приступати до наступної. Вона коштуватиме бюджету стільки.

У цьому році у Хмельницькому на капремонт доріг передбачили 60 мільйонів гривень. Уже фінішували роботи на вулицях Підгірній та Лізи Чайкіної. Активно нині ремонтують вулицю Козацьку.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook