Новини
Бізнес

На Хмельниччині припинено реалізацію алкоголю з підробленими марками акцизного податку

Працівниками Головного управління Державної податкової служби у Хмельницькій області у ході проведення фактичних перевірок торгових об’єктів одного із підприємств встановлено факт зберігання та реалізації алкогольної продукції з марками акцизного податку, які не відповідають встановленому зразку, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Згідно норм Податкового кодексу перед початком фактичних перевірок фахівці ДПС здійснили контрольно-розрахункові операції та придбано алкогольні вироби, що за зовнішнім виглядом реалізовувалась з марками акцизного податку з ознаками підробки, які надалі спрямовані для проведення експертного дослідження.

Згідно висновку експертного дослідження Хмельницького НДЕКЦ МВС України встановлено, що наданні на дослідження марки акцизного податку не відповідають встановленому зразку, що перебуває в офіційному обігу на території України.

За результатами фактичних перевірок до суб’єкта господарювання застосовано фінансову санкцію у розмірі понад 60 тисяч гривень. Матеріали перевірок спрямованні до правоохоронних органів, оскільки в діях посадових осіб товариства вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого статтею 216 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку.

На  вебпорталі ДПС можливо перевірити відповідність марки акцизного податку та встановити легальність походження алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, що надасть можливість не лише уберегти своє здоров’я, а й здійснювати громадський контроль за обігом підакцизних товарів, – інформують у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook