Новини
Суспільство

Ексочільник департаменту освіти Хмельниччини залишив листа наступнику

Колишній директор департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА поділився емоціями та здобутками за час перебування на посаді та започаткував нову традицію – залишати послання тому, хто прийде на його місце.

Олег Фасоля очолював департамент протягом майже 7 років, обійнявши цю посаду після Революції Гідності. Йдучи з посади, колишній головний освітянин області вирішив відійти від усталених традицій приписувати собі те, що було зроблено у галузі освіти за час його керівництва. А саме: що було побудовано, реконструйовано, відремонтовано коштом бюджету різних рівнів за гроші благодійників і грантів, скільки було придбано автобусів, комп’ютерних класів, навчальних кабінетів, навчального та технологічного обладнання.

Це не було моєю особистою заслугою, я просто виконував свої посадові обов’язки і забезпечував створення сприятливих умов для цільового та ефективного використання фінансових ресурсів,зазначив Олег Іванович на своїй сторінці у Фейсбук.

Також він додав, що, йдучи на посаду головного освітянин області, ставив собі інші цілі та задачі.

За цей період вдалося змінити найголовніше – розуміння процесу управління освітньою галуззю не як процесу освоєння коштів в освітній галузі, а як забезпечення функціонування галузі задля надання якісних освітніх послуг, – написав Олег Фасоля.

Одним зі своїх здобутків експосадовець вважає збереження кадрового освітнього потенціалу.

Моїм пріоритетом була є і залишиться архіважливість Людини в освітньому процесі! – наголосив Олег Фасоля.

Із здобутків майже 7-річної роботи також – лідерство в процесі освітньої децентралізації в Україні.

На нашому досвіді учились колеги з території практично усієї України. Ми спільно формували візію освітніх змін в області та успішно її реалізовували, – наголосив ексочільник департаменту.

Ще одне нововведення, яке він започаткував, уже йдучи з посади, залишати листа своєму наступнику. Написане від руки звернення Олег Фасоля залишив на столі, аби той, хто прийде на його місце, перш ніж приступати до роботи, ознайомився з листом.

Бути освітянським керівником – це не просто бути розпорядником освітніх фінансових ресурсів, це бути складовою частиною єдиного “освітянського організму”… Пам’ятай: найвища цінність – це Людина! Бережи команду! – йдеться, зокрема, у листі.

Хто наступник?

Нагадаємо, у лютому розпорядженням голови Хмельницької ОДА було реорганізовано Департамент освіти і науки та управління молоді та спорту шляхом злиття їх в єдину структуру – Департамент освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації. До цього профільна комісія Хмельницької обласної ради визнала роботу управління молоді та спорту незадовільною та рекомендувала Сергію Гамалію розглянути питання про відповідність керівництва зазначеного управління займаним посадам.

За результатами проведеного конкурсу на зайняття посади директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту ХОДА наприкінці квітня визначили переможця. Набравши 9,2 бала у ньому перемогла Олена Лошанюк, яка з лютого 2020 року по березень 2021 очолювала Теофіпольську райдержадміністрацію.

Розпорядження про призначення Олени Лошанюк на посаду директора Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації з посадовим окладом згідно зі штатним розписом, за результатами конкурсу, з випробувальним терміном 3 місяці голова Хмельницької ОДА підписав 4 червня.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook