Новини
Культура

У хмельницькому музеї презентували новий мистецький проєкт

Об’єднати виставкові експозиції та творчість місцевих митців в єдине ціле –  красиве і музичне – вирішили у Хмельницькому обласному художньому музеї. Перший захід мистецької співпраці відбувся у суботу в арт-дворику закладу.

«АРТ-субота», за задумом організаторів, має стати літньою традицією пізнавально-розважального відпочинку для хмельничан та гостей міста. Локація передбачає створення платформи для презентації місцевого мистецтва: музики, поезії, прози, танцю тощо.

Але в першу чергу «АРТ-субота», як зазначають музейники, пропонує знайомство з сучасним українським мистецтвом через експозиції музею.

Першим мистецьким компліментом відвідувачам ХОХМ став виступ-презентація новоствореного музичного проекту «Small Bad Orchestra», або, як себе представляють учасники  гурту: «S.B.O.: естетика бунту».

До складу інструментальної команди увійшли місцеві музиканти: Андрій Шамрай (бас-гітара), Ігор Кіницький (гітара), Сергій Руднєв (скрипка) та Микола Палига (перкусія).

Як і проєкт «АРТ-субота», сьогоденна співзвучність нашого оркестру є поєднанням різних інструментів, емоцій й практичних досвідів. Проте, у підсумку ці, на перший погляд, протиставні елементи разом утворюють повноцінне мистецьке дійство: якісна інструментальна музика та живий, емоційний потік. Раді стартувати саме у мистецькому закладі й готові розвиватись й підкорювати глядача далі! – зазначив Ігор Кіницький.

Повноцінний живий концерт після перегляду творів образотворчої класики і сучасності отримав позитивний відгук аудиторії.

Я навіть у часи жорсткого карантину не відмовляла собі у задоволенні слідкувати за онлайн заходами мистецьких установ міста, художнього музею зокрема. А коли «ковідні кордони» послабили, то офлайн-події зайняли весь вільний час. Завітала сюди вже з передчуттям задоволення від побаченого і не прогадала. Більше і частіше – все що можу сказати! – прокоментувала хмельничанка Олена.

Варто зазначити, що сцена «АРТ-суботи» є відкритою для творчої ініціативи. Щоб презентувати громаді своє мистецтво, потрібно звернутись до науково-просвітницького відділу ХОХМ з відповідною пропозицією.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook