Новини
Славутська міська

У Славуті біля міськради повалився новий артоб’єкт

Один з двох коней, які менш як тиждень тому з’явилися біля адміністративної будівлі у Славуті, спочатку впав, а потім зник. Містяни, які нещодавно активно обговорювали доцільність встановлення таких артспоруд у місті, тепер мають нову тему для дискусій.

Нагадаємо, поява цих мистецьких витворів у центрі міста так схвилювала мешканців Славути, що міський голова змушений був записати відео, аби пояснити, що то за коні і для чого вони там. За словами Василя Сидора, одна з тварин, пофарбована в темне, уособлює собою символ міста, зображений на гербі.

Також міський голова додав тоді, що ці маленькі коні можуть допомогти подолати страх юним славутчанам, які мріють покататися верхи, але бояться живих великих тварин.

Можливо, хтось із дітлахів таки спробував осідлати скульптуру. І можливо, саме тому ось так все і закінчилося. А можливо, хтось із незгідних з таким прикрашанням міста славутчан висловив таким вандальним чином свій протест.

Зокрема, такі версію висувають у групі Типова Славута мешканці міста, обговорюючи падіння тварини.

Треба розібратись, що там сталось. Якщо хтось спеціально це одне, а якщо дитина підійшла хотіла вилізти, а він впав, то тут вже хто встановлював має відповідати.

А шо там був вказівник що дітям можна вилазити на них?

Сидор у відео казав, що можна.

Чомусь у нас так звикли, що на все треба залазити.

Може це потворство приберуть. Якась ганьба. Хай відремонтують фасад будинку рад, бо ці коні ніяк не маскують совєтський вид будинку.

Що саме сталося зі скульптурою, наразі невідомо. Славутчани сподіваються на інформацію з камер відеоспостереження, яка допоможе встановити обставини, за яких артоб’єкт було пошкоджено. Ні у виконавчому комітеті міської ради, ні сам міський голова поки що халепу зі скульптурою не прокоментували.

Пошкоджену скульптуру від міської ради прибрали. Наразі білий кінь там залишився сам.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook