Новини
Суспільство

Хмельницький район продукує найбільше м’яса та молока в області

Агроформування Хмельницького району отримали від своїх корів 49,1 тисячі тонн молока, що становить майже дві третини від загального обсягу, надоєного сільгосппідприємствами області, – 77,4 тисячі тонн за січень-травень. В Шепетівському районі бізнес зібрав 22,6 тисячі тонн молока (29,2% від надоїв) у Кам’янець-Подільському – 5,7 тисячі тонн (7,4%).

Загалом за п’ять місяців поточного року агропідприємства наростали надої на 5,9% проти січня-травня минулого року. В порівнянні – населення практично не змінило обсягів: селяни отримали від своїх корівок 177,1 тисячі тонн (99,3% від показників минулого року). Але це майже в 2,3 раза перевищує надої «організованого» бізнесу.

Жива маса тварин, реалізованих на забій, за цей період становила 39,5 тисячі тонн, що на 5,6 відсотка більше, ніж за торішні перші п’ять місяців.

Якщо у збиранні молока селяни значно переважають підприємства, то у виробництві м’яса спостерігається паритет: населення – 20,3 тисячі тонн, бізнес – 19,2 тисячі тонн. Причому агрокомпанії нарощують обсяги – зростання на 20 відсотків з початку року; натомість селяни знизили темп продажу худоби на м’ясо на 5,1%, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

За такого розвитку незабаром сільгосппідприємства випередять населення. А лідером серед них залишається бізнес Хмельницького району – реалізовано 12,5 тисячі тонн худоби на забій, що становить дві третини від обласного обсягу продажу сільгосппідприємствами. Ще п’ять тисяч тонн реалізували господарства Кам’янець-Подільського району – понад чверть обсягів. А пасе задніх у м’ясній сфері Шепетівський район: 1,6 тисячі тонн або 8%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook