Новини
Інфраструктура

У двох містах Хмельниччини здорожчає проїзд у міському транспорті

Слідом за обласним центром та Старокостянтиновом рішення про підняття вартості проїзду у громадському транспорті планують прийняти ще у двох містах Хмельниччини. У Славуті проїзд здорожчає удвічі, а на одному з маршрутів Нетішина – у 7 разів.

Непопулярні серед населення рішення у владі обох міст планують прийняти після звернень перевізників, які головними аргументами називають те, що вони зазнають збитків через пандемію, коронавірусні обмеження, подорожчання палива і запчастин, а також зростання мінімальної зарплати.

Славута

Минулого тижня у Славуті відбулися громадські слухання з приводу тарифів. Як повідомили у пресслужбі виконавчого комітету міської ради, на момент проведення обговорень від мешканців міста не надійшло жодних пропозицій та зауважень з приводу запланованого підняття тарифів.

Тож на найближчому засіданні виконавчого комітету Славутської міськради питання розглянуть та приймуть остаточне рішення щодо встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів в межах міста.

За результатами обговорення, вирішено встановити такі ціни на проїзд у громадському транспорті загального користування:

  • перевезення дорослих пасажирів – 8 грн
  • перевезення учнів – 2 грн.

Коли почнуть діяти нові ціни на проїзд, у міськвиконкомі поки що не повідомили.

Нетішин

У місті енергетиків нові тарифи запровадять з 1 липня. Їх у Нетішині встановили на засіданні виконкому на початку місяця.

На приміському автобусному маршруті «Нетішин – Старий Кривин» проїзд коштуватиме 10 гривень. Раніше діяло два тарифи: вдень – 6 гривень, вночі – 8 гривень.

А от проїхати по маршруту «Автовокзал – вул. Солов’євська» стане дорожче у 7 разів. Саме 7 гривень коштуватиме з наступного місяця проїзд в автобусі. Поки що нетішинці їздять за цим маршрутом безплатно, повідомляє Нетішин.City. 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook