Новини
Надзвичайні події

У Полонному на цвинтарі дерева падають на могили (ФОТО)

На міському цвинтарі старі дерева, падаючи, пошкоджують надгробки. Протягом місяця, за словами місцевих мешканців, їх уже впало декілька. Розв’язати проблему люди самотужки не можуть. Через відсутність під’їзду до місць, де дерева впали на могили, не зможе дістатися техніка. Фінансові втрати поки що не пораховані. Моральні втрати порахувати навряд чи вдасться.

Про критичну ситуацію, яка утворилася на місцевому кладовищі, повідомив у Фейсбук-спільноті місцевий мешканець Олександр Мельник. За його словами, останнє падіння дерева сталося у неділю.

На Забілінському цвинтарі (біля телевежі) знову впало дерево. За останній місяць їх впало, мабуть, чотири. Для людей це великі збитки. Де впаде наступного разу, ніхто не знає, ніхто не застрахований, – написав полончанин.

Також він зазначив, що до місця падіння дерев немає під’їзду для автокрану, а послуги приватників коштують дорого. Проте, на думку чоловіка, проблемою дерев, що, падаючи, псують пам’ятники на могилах, має перейматися міська рада.

З наскоку не вийде. Має бути перспективний план, з конкретною розбивкою на декілька років. Не треба чекати трагічного випадку, щоб звернути увагу цю непросту, проблему. Люди самотужки з нею не справляться, – резюмує чоловік.

Також він опублікував серію фото, на яких видно, якої шкоди завдали дерева могилам. Судячи зі світлин, частково дерева порізали, проте їх ще потрібно вивезти з кладовища. А також – відновити пошкоджені надгробки.

До теми: У Кам’янці впорядкували старе єврейське кладовище

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook