Новини
Суспільство

Біля 9 єврейських кладовищ Хмельниччини встановили інформаційні щити

Силами представників організації, яка опікується єврейськими кладовищами у країнах Європи, в тому числі й в Україні, у дев’яти населених пунктах Хмельницької області на єврейських цвинтарях встановили інформаційні таблички та провели роботи з доброустрою.

Інформаційні щити наразі встановлено біля єврейських кладовищ у містах Кам’янець-Подільський та Славута, в смт Теофіполь, а також у селах Балин, Шатава, Смотрич, Старий Остропіль, Судилків та Тарноруда.

Як зазначають на сторінці European Jewish Cemeteries Initiative (ESJF), кожна табличка містить історію місцевої єврейської громади, підготовлену дослідниками організації. Інформація на табличках подана двома мовами – українською та англійською.

Попередньо всі кладовища обгородили новими парканами, також завдяки зусиллям організації ESJF. Як це виглядає, до прикладу, у Кам’янці, показали з висоти.

Ми раді повернутися, щоб встановити ці таблички, що дадуть можливість відвідувачам краще зрозуміти життя громад, які колись називали ці місця домом,зазначили в ESJF.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook