Новини
Суспільство

Цифровізація: які позитивні зміни реалізують для хмельничан

Країна в смартфоні – це міф чи реальність? Які зміни чекатимуть на пересічних жителів Хмельницької області – розповість digital-експерт та голова фракції «Слуга Народу» в Хмельницькій міській раді Роман Ужва.

Цифровізація – це важливий революційний процес, який має пройти кожна країна. Приємно усвідомлювати, що Україна – перша держава у світі, де електронний паспорт має таку саму юридичну силу, як і паперовий документ.

Понад 100 тисяч жителів Хмельниччини, які постраждали від карантину, одержали одноразову грошову допомогу в розмірі 8000 гривень завдяки цифровізації державної системи. Люди не мусили стояти в чергах у соціальних установах чи в банках за коштами. Усе відбувалося миттєво – у два кліки: лише авторизація та натиснення кнопки «Отримати допомогу».

Ми вже звикли до того, що посвідчення водія можна залишити вдома, а показати цей документ, страховку та технічний паспорт можемо з телефона. Але на цьому не завершується цифрова трансформація нашої країни.

У мобільному застосунку «Дія» з’явилася низка нових функцій, серед яких такі:

  • запис до листа очікування вакцинації від COVID-19 (попередній запис на вакцинацію через телефон; щойно вакцина стане доступною для вашої категорії, надійде повідомлення із запрошенням на вакцинацію, і ви самостійно оберете дату та час процедури);
  • заміна водійських посвідчень (зручна процедура для тих, хто нещодавно отримав водійські посвідчення, але через 2 роки їх потрібно обміняти; тож завдяки «Дії» не потрібно нікуди їхати, ви замінюєте посвідчення в себе в телефоні);
  • податкові послуги (своєрідний електронний документ підприємця у вас у телефоні, сплата податків та зборів в один клік за допомогою телефона).

Цифровізація відбувається поступово й у нашому рідному Хмельницькому. Міська рада виділила кошти на створення автоматично бота, який дасть змогу надавати відповіді на запитання жителів та здійснювати низку інших важливих процесів, серед яких запис до лікаря чи до державного службовця.

Цифровізація бюрократичних процесів – це вимога часу, яке допоможе пришвидшити розв’язання багатьох проблем, зменшить ризики корупційних процесів у державі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook