Новини
Інфраструктура

У Славуті пояснили, чому з кранів тече жовта вода

Активне використання водогонів населенням призводить до того, що через перепади тиску мережі частіше ламаються. Крім того, у воду потрапляє іржа, тож вода набуває неприємного жовтого кольору. Містяни ж тим часом скаржаться як на колір води, так і на її високу ціну, яка не відповідає якості отриманих послуг.

Як зазначили у пресслужбі виконкому, з початком весняно-літнього сезону у місті значно збільшується споживання води приватним сектором. Власники присадибних ділянок використовують її для поливу городів, клумб, теплиць. Система водопостачання міста не розрахована на таке використання води. Її надмірне споживання призводить до перепадів тиску у водогонах мережі.

Через це утворюються ділянки з високим та низьким тиском, що спричинює порив труб. Також зі стінок труб на ділянці з підвищеним тиском зривається іржа, яка попадає у воду. Тому, коли сотні людей одночасно поливають городи – з кранів тече іржава вода, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Аби вода повернула собі природний колір, а водогони не ламалися так часто, мешканців міста просять раціонально використовувати питну воду, а для поливу городів брати воду з альтернативних джерел – свердловин, колодязів тощо. також славутчан просять встановити прилади обліку води, аби розраховуватися за реально використані кубометри.

Натомість мешканці обурюються такими поясненнями та зазначають, що брудна вода тече з кранів в режимі 24/7, а “нормальні люди, по логіці, поливають городи, коли спадає жара, тобто на вечір”.

І зазначають, що вода у Славуті жовта не лише влітку, а й у зимовий період, коли ніхто нічого не поливає. Тож, на думку містян, влада “вішає їм локшину на вуха”, замість займатися заміною труб, адже, пишуть славутчани, у нових трубах, незалежно від перепадів тиску, вода буде чиста.

А поки що люди змушені не лише використовувати іржаву воду для миття та прання, а й якось готувати на ній їжу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook