Новини
Суспільство

Добувна промисловість Хмельниччини спрацювала в 1,5 раза краще, ніж торік

Індекс промислової продукції області за п’ять місяців становив 106,7% порівняно з торішнім січнем-травнем. У добувній промисловості та розробленні кар’єрів досягнуто росту на 45,8%. Причому видобуто каменю дробленого понад мільйон тонн – 1,131 мільйона, що на 71,8% більше, ніж за відповідний минулорічний період.

У переробній промисловості в січні-травні зростання було значно повільнішим і становило 3,6%. Причому у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зафіксовано падіння на чверть; у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 14,2%; виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 13,1.

До прикладу, масла вершкового, жирністю не більше 85%, вироблено лише 3,1 тисячі тонн, що становить 70,5% до п’яти місяців минулого року; борошна пшеничного чи пшенично-житнього – 27,4 тисячі тонн (74,0%); сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого (крім свіжого сиру, сиру із молочної сироватки та кисломолочного сиру) – 1,1 тисячі тонн (86,9%).

Проте, скажімо, виробництво сиру свіжого неферментованого (недозрілий і невитриманий, включаючи сир із молочної сироватки та кисломолочний сир) зросло в понад 2,6 раза – до 1,1 тисячі тонн, а свинини свіжої чи охолодженої – туші, напівтуші (включаючи оброблені сіллю чи консервантами для тимчасового зберігання) в півтора раза – до 1,2 тисячі тонн, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook